BIETEN ROOIEN

Met meer dan 40 jaar ervaring met de bietenrooien, heeft Loonbedrijf van Kempen in 2021 opnieuw geïnvesteerd in een nieuwe Holmer bietenrooier, de Holmer Terra Dos T4-30. Onder de naam Loonbedrijf van Kempen, opgericht in 2006, hebben Piet en Jos 5 verschillende Holmers bestuurd. Daarvoor heeft Piet vanaf 1980 al bieten gerooid bij een ander loonbedrijf. In 1993 werd daar de eerste Holmer aangeschaft.

Het concept is na al die jaren nog steeds niet veranderd: Een zelfrijdende bietenrooier met een bunker, 4 even grote bestuurbare wielen, een rollenbed, meedraaiende wielen voor de diepte regeling, 3 grote reinigings-zonnen en de lift naar de bunker.

Het concept is goed doordacht en daardoor heeft deze machine alle technieken in zich om bieten optimaal te kunnen rooien. Een toekomstwaardige rooier waar wij als bedrijf trots op zijn!

Om de biet zo goed mogelijk te koppen, bestaat de mogelijkheid om met kopmessen of poetsers of zelfs beide tegelijk te werken.

Het rollenbed is in toerental instelbaar net als de rooizonnen om de bieten zo min mogelijk te beschadigen bij het reinigen.

Om de bodem te ontzien staat de Holmer op Michelin Cerex banden die op een aanzienlijk lagere spanning staan dan normale banden.

De kenmerken van de Holmer Terra Dos T4-30

Minimaalkopper DynaCut

De bietenkop is uw opbrengst! Daarom ontwikkelde Holmer de DynaCut. Deze minimaalkopper is in staat zo min mogelijk van de kop te snijden. Zelfs bij hogere snelheden oogst de DynaCut de gehele biet zonder bladaanhang.

Bron: Brochure HolmerTerra Dos T4
Bron: Brochure HolmerTerra Dos T4

EasyLift

Het door Holmer ontwekkelde EasyLift systeem neemt automatisch de diepteregeling van elke individuele  rooischaar over, zodat elke biet voortdurend op de juiste diepte wordt gelicht. De boordcomputer berekent de maximale hoogte van de bieten en past automatisch de diepte van het schaarlichaam aan.

Bunker van 30 m3

Met de automatisch gestuurde, omschakelbare bunkervijzel worden de bieten optimaal verdeeld in de bunker en het vulniveau wordet gecontroleerd door 2 ultrasoon sensoren. Zo is altijd een ideale gewichtsverdeling en optimale tractie gegarandeerd. Met de extra lange losband kunnen de bieten tijdens het rooien gemakkelijk overgeladen worden in een kipwagen of aan de rand van het perceep worden gelost, zonder dat de bieten worden overreden.  De automatisch geschakelde dwars- en lengtebodemkettingen zorgen daarbij voor een snelle lediging van de bunker.

Bron: Brochure HolmerTerra Dos T4